Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógyító színek
  2015-09-28 15:27:38, hétfő
 
 



A szín egyszerűen megfogalmazva fény, mely nélkül nem élhetünk. Testünk sejtjei reagálnak rá, ill. hiányára, és ez közvetlen hatást gyakorol testi, érzelmi, szellemi és lelki jólétünkre. Elég csupán felidéznünk, hogy öntudatlan módon miképpen reagálunk a színekre - mekkora áhítattal figyeljük a napfelkelte tündöklő ragyogását, hogyan tekintünk reménykedve a szivárvány csodájára - és máris rádöbbenünk a gyógyító hatásukra.

A színterápia gyökereit fellelhetjük az ókori Egyiptom, India és Kína, sőt még az elveszett Atlantisz civilizációjában is. Úgy tartják, hogy Atlantisz kör alakú szentélyeiben különleges kamrákat alakítottak ki, melyekben az embereket természetes fény és kristályok segítségével gyógyították.

Vörös:
A vörös maga az élet színe, a tűzé, a véré, a veszélyé, a szexualitásé, nélküle hiányozna életünkből az életerő, a melegség, az erő és a szenvedély. Szükségünk van rá ételeinkben, ruházatunkban, környezetünkben, hogy stimulálja idegrendszerünket, adrenalint pumpáljon a vérünkbe és javítsa keringésünket. A piros segít megmaradni a hétköznapi élet valóságában, és biztonságtudatot nyújt számunkra. Ha úgy érezzük, hogy energiánk és életerőnk fogytán van, és hiányzik belőlünk a hajtóerő, segíthet rajtunk, ha vörös kezelésben részesítjük magunkat. Ihatunk vörös sugárral energizált vizet, belélegezhetjük, vagy vizualizálhatjuk a vörös színt, vagy ehetünk vörös ételeket. Ez segíthet energiaszintünk helyreállításában is, valamint céljaink elérésére ösztönöz minket.
Vörös megerősítés: "Történjék bármi, megvan az energiám, az akaratom és az önbizalmam, hogy szembenézzek vele."

Narancssárga:
A színkörön a piros és a sárga között foglal helyet, ezért hatással van testünkre (vörös) és intellektusunkra (sárga) egyaránt. A vöröshöz hasonlóan ez is erős, vibráló szín, és körültekintéssel kell alkalmazni. A narancssárgát az egészséggel és az életerővel hozzuk összefüggésbe. Sok ember egy pohár narancslével kezdi a napját, ez frissítő hatású, és tele van C-vitaminnal, melyre szükségünk van immunrendszerünk megerősítéséhez. A narancssárga ételek segítik az emésztést, és megkönnyítik a számunkra hasznos dolgok felszívódását, míg ezzel egy időben a méregtelenítő folyamatokra is ösztönzőleg hatnak. A narancssárga kezelés szellemi és érzelmi szinten egyaránt revitalizálhat minket, valamint biztosíthatja számunkra a továbblépéshez szükséges energiát.
Narancssárga megerősítés: "Testileg és lelkileg egészséges vagyok, és teljes mértékben élvezem az életet."

Sárga:
A fehér után a sárga áll legközelebb a Nap fényéhez, nemcsak fényesség és színárnyalat, hanem erősítő hatás tekintetében is. Ehhez a színhez kell folyamodnunk, ha gond van az emésztésünkkel, vagy ha tompának érezzük magunkat szellemileg, mivel a sárga az intellektussal, a bal agyféltekével, azaz a logikus oldallal áll kapcsolatban. A sárga ételek fogyasztása méregteleníti testünket, segít kiküszöbölni a salakanyagokat, míg a sárga szín belélegzése vagy vizualizációja segítheti a szellemi koncentrációt, így könnyebben oda tudunk figyelni feladatunkra, és ösztönzi a gondolatmenet szabad folyását is.
Sárga megerősítés: "Gondolataimat hatékonyan közvetítem mások felé."

Arany:
Az arany a legmagasabb szintű tudást szimbolizálja. A tapasztalatok rendszerezése után nyert bölcsességet.

Zöld:
A zöld a természet - a mezők, a dombok, az erdők - színe. Gyakran menekülünk a természetbe, hogy felfrissüljünk és feltöltődjünk a városok zaja után. A természetben minden összhangban van, és mikor körbevesz minket, újra rátalálhatunk magunkra, a munkában vagy a családdal eltöltött, elfoglalt, stresszes időszakok után. A zöld a színspektrum közepén helyezkedik el, és egyensúlyt teremt a vörös (meleg) és kék (hideg) végek között. Ha hiányzik belőlünk a zöld energia, akkor hajlamosak vagyunk a kiegyensúlyozatlanságra. Aki "elzöldül a méregtől", az érzelmileg elveszíti az egyensúlyát, és keserűvé, neheztelővé, ellenségessé válik, sőt akár gyűlölködő érzéseket is táplálhat.
Zöld megerősítés: "Nyitott vagyok mindenre, amit a világegyetem tartogat számomra."

Kék:
Az ég és a tenger színe; amikor feltekintünk a felhőtlen égre, vagy bámuljuk a tengert, az gyakran elcsitítja gondolatainkat, és megnyugtatja lelkünket. Nem véletlen, hogy amikor mindent magunk mögött akarunk hagyni, akkor gyakran olyan nyaralást választunk, ahol szabadon órákig nézhetjük mind az ég, mind pedig a tenger végtelenségét. Ilyenkor annyira megnyugszunk, hogy szinte észre sem vesszük az idő múlását. Amikor alvási nehézségekkel küszködünk, akkor segíthet, ha vizualizáljuk vagy belélegezzük a kék színt, míg a kék ételek enyhíthetik az olyan "vörös" állapotokat, mint a fejfájás, melyet stressz idézett elő. A kék összehúzó és fertőtlenítő hatásáról is ismert, ezért fertőzések és gyulladások kezelésére is alkalmas. A kék a spektrum első hideg színe, és hatása ellentétes a vörösével. Míg a vörös ingerel, kiterjeszt és felmelegít, a kék megnyugtat, összehúz és hűsít.
Kék megerősítés: "Békében élek magammal és a világgal."

Indigó:
Az indigó az éjszakai égbolt színe - mély, sötét, bársonyos kék - mely egyben misztikus és kiismerhetetlen. Amikor feltekintünk rá, gondolataink befelé fordulnak, és elmerengünk az élet mélyebb értelmén. Ilyenkor ösztönösen hajlamosak vagyunk szellemileg meglátni olyan dolgokat, amelyek nem jutnának eszünkbe a világos, tevékeny nappali órák alatt. Az indigó kitisztítja az elmét, valamint a vért, és megszabadít minden félelmünktől és aggodalmunktól, képessé tesz bennünket arra, hogy meghalljuk belső hangunkat, mely tudja, mi a legjobb számunkra. Ha fejleszteni akarjuk magunkban ezt a pszichikus lehetőséget, akkor hatásos lehet, ha indigóval kezeljük magunkat, vizualizáljuk a színt, vagy pedig meditálunk rajta. Igy magasabb rezgésszintre emelkedhetünk, melyen belső szemünkkel láthatunk. Az indigó látomásai segíthetnek megfejteni álmaink jelentését is. A spektrum kék végének összes színéhez hasonlóan az indigó segít abban, hogy a földi világból magasabb, spirituális dimenzióba emelkedjünk, ahol az intuíció fontosabb az oknál, és a hit fontosabb a bizonyítéknál.

Indigó megerősítés: "Bízom az intuíciómban, hogy végigvezet életem ösvényén."

Ibolya:
A spektrum kék színei az ibolyában jutnak legmagasabb szinten kifejezésre, ez az áldozatvállalás színe egy cél vagy eszme megvalósításának, vagy akár a művészi kiteljesedésnek az érdekében. A felsőbbrendűség színe, az ész győzelmét jelképezi az anyag, és a magasabb rendű én győzelmét az alacsonyabb rendű én felett. Az ibolya a gyógyító és a művész által közvetített isteni sugallat színe. Ha hiányzik belőlünk az ösztönző erő, és úgy érezzük, nem találjuk életünk értelmét, akkor jó hatással lehet, ha az ibolyán meditálunk, mivel ez fejleszti a lelki és kreatív készségeinket. A színen való meditáció segíthet abban is, hogy felvegyük a kapcsolatot szellemi vezetőinkkel, és segítséget kapjunk a helyes életút megtalálásában. Ha úgy érezzük, hogy vissza szeretnénk vonulni a világ zajától, vagy csak csöndesebb, nyugodtabb életre vágyunk, akkor érdemes ibolyaszínű ételeket iktatni étrendünkbe, mivel ezek nyugtatólag hatnak az emberre és szellemi táplálékot nyújtanak.
Ibolya megerősítés: "Vágyom a kiteljesedésre, hogy jobban szolgálhassak."

Türkiz:
Bár nem tartozik a hét sugár színei közé, a türkiz fontos gyógyító szín. Több civilizáció és nép számára - az atlantiak, az egyiptomiak és az amerikai őslakosok számára - mind a szín, mind pedig a kő szent volt, és oltalmazó hatása miatt viselték. Úgy gondolták, hogy a türkiz az égboltot, valamint az emberi testtel szemben álló szellemet szimbolizálja. A türkiz a tenger színei, a zöld és a kék elegyéből áll, és mindkettő tulajdonságait - a kék nyugalmasságát és a zöld harmóniáját - magában foglalja. A türkiz mind pszichológiai, mind pedig fizikai értelemben nyugtató hatással bír. Ha izgatott lelkiállapotban vagyunk, vagy kényelmetlenül érezzük magunkat idegenek jelenlétében, segíthet, ha viselünk magunkon valami türkiz színűt - ez megvéd minket a lelki békénket veszélyeztető negatív vagy káros hatásoktól. Különösen tanácsos nyilvános szereplésekkor viselni, mivel a zöld és a kék kombinációja nem csak nyitva tartja a kommunikációs csatornákat, hanem harmóniát teremt köztünk és a hallgatóságunk között. A türkiz segíthet abban is, hogy szívünk mélyéről beszéljünk, elmondjuk mit gondolunk és hogyan érezzük magunkat.
Türkiz megerősítés: "Világosan és meggyőzően kifejezésre juttatom, hogy mit gondolok, és hogyan érzek."

Magenta:
Ez a mély, bíborvörös szín a vörös és az ibolya keverékéből áll. A vörös határozottságát és hatalmát, valamint az ibolya szellemiségét is magába ötvözi. Ez az átmenet színe, a helyé, ahol életünk egyik szakaszának végén és új szakaszának kezdetén találjuk magunkat. A magenta a változást jelképezi, hogy a továbbhaladás érdekében képesek vagyunk elengedni, amin már túlnőttünk. A bíborvörös szín környezetünkben segíthet bennünket a változásban, még olyan egyszerű módon is, hogy elhelyezünk egy fuksziát otthonunkban.
Magenta megerősítés: "Hiszem, hogy minden a legjobbra fordul."

Fehér:
A hóvirág fehér virágainak látványa az eljövendő tavasz reményével tölti el szívünket egy sötét téli napon. A fehér színre hajlamosak vagyunk pozitívan reagálni, mivel ez a spektrum összes színét tartalmazza, és visszaveri a fényt. A fehéret a szellemiséggel is összefüggésbe szokták hozni. A médiumok és a gyógyítók fehér fényt küldenek a rászorulóknak, és a fehér szín arra is alkalmas, hogy meditáljunk rajta. Kitisztítja és általánosan erősíti szervezetünket.
Fehér megerősítés: "Annyi teret kapok, amennyire szükségem van."

Fekete:
Szigorúan véve nem számít színnek, mivel elnyeli a fényt, a fehér ellentéteként azonban nagyon fontos szerepet tölt be. A fekete szónak számos negatív kicsengése van, de gondoljunk most pozitív oldalára. A fekete a termékeny föld színe is, és a holdfogyatkozás termékeny időszakával hozzák összefüggésbe. Úgy tartják, hogy ez ekkor elvetett mag termést hoz teliholdkor. A fekete a hatalmat is jelképezi, melyet képes átruházni a vele együtt viselt színekre. A jin-jang jelkép a fekete és a fehér, a férfi és a nő egyensúlyát jelképezi.
Fekete megerősítés: "Én irányítom az életemet, és senki nem tud kárt okozni nekem."

Szürke:
A két szélsőség között elhelyezkedő szürkének a negatív mellett pozitív jelentései is vannak. Ez az intelligencia, az agy szövetének, a szürkeállománynak a színe. Az "ősz szakállú" nem egyszerűen idős embert jelent, hanem gyakran nagy tudású bölcsre utal.
Szürke megerősítés: "Időt szánok arra, hogy eldöntsem, merre akarok haladni."

Ezüst:
Az ezüst színben a szürke szinte csodálatos jelentésárnyalatot kap, mivel az ezüst színt a Holddal és a nőiességgel hozzuk összefüggésbe. Az angol nyelv a filmvásznat "silver screen"-nek, azaz ezüstvászonnak hívja, mivel a filmek esetében nem lehetünk benne biztosak, hogy mi a valóságos, és hogy mi az illúzió, mivel ilyenkor a képzelet birodalmában járunk, és magunk teremthetjük meg saját valóságunkat. Ez azonban nem csak a filmek világára igaz. Mindig mi teremtjük saját valóságunkat.

Barna:
Ez a szín a Földdel kapcsolatban rengeteg mindenre emlékeztet minket. Az emberi és állati világban is erős jelentéssel bír- ez a bőr, a haj és a szemek színe. A gazdag rezes színű tigrisszem kőnek több, a barnával kapcsolatba hozható tulajdonsága is van. Megszilárdító hatással bír, segít megmaradnunk a helyes úton, és segít abban is, hogy energiáinkat az előttünk álló feladatra összpontosítsuk, ahelyett, hogy mindenfele eltékozolnánk őket. A barna a földanya színe, mely táplálja és fenntartja a születés és a halál, a növekedés és pusztulás soha véget nem érő körforgását.
Barna megerősítés: "Bízom magamban, és megvan mindenem, amire szükségem van."
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: civilizációjában, megvalósításának, intellektusunkra, immunrendszerünk, körültekintéssel, biztonságtudatot, vizualizálhatjuk, áldozatvállalás, belélegezhetjük, felsőbbrendűség, környezetünkben, holdfogyatkozás, határozottságát, összpontosítsuk, kiteljesedésnek, kiismerhetetlen, lelkiállapotban, energiaszintünk, megerősítéséhez, hallgatóságunk, szereplésekkor, megtalálásában, szervezetünket, ezüstvászonnak, felfrissüljünk, kényelmetlenül, tulajdonságait, salakanyagokat, nyugalmasságát, gondolatainkat, szellemiséggel, kiteljesedésre, vizualizációja, továbblépéshez, aggodalmunktól, intellektussal, szín egyszerűen, napfelkelte tündöklő, szivárvány csodájára, gyógyító hatásukra, színterápia gyökereit, ókori Egyiptom, elveszett Atlantisz, embereket természetes, vörös maga, élet színe, piros segít, hétköznapi élet, vörös színt, sárga között, vöröshöz hasonlóan, életerővel hozzuk,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívem  Egy bizonyos határt  Nem számIt  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Soha ne kedvezz...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Fekete-erdő desszert  Hiányzik  Szívem tiéd  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Neked tudnod kell  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Alázat  Alvó cicák  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Egy lelki imádság  Gonosz démon-álarc  Ágai Ágnes – Csendélet  Csak a fogyatkozás látható  Szabolcska Mihály – Ákác...  Julian Brass gondolata  Nagyi telefonál  Szívem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A kételkedés kezelése  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png kutya  Szívem tiéd  Erdőn  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Soha ne kedvezz...  Erdőn  Irgalom és ítélet  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Gonosz démon-álarc  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Krisztinától  Elköszönt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Bertolt Brecht -től idézet  Jó éjszakát  Lóhere  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png nő  Png csokor  Hiányzik  A másik dolog,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Png telefon  George Gordon Lord Byron: Inez...  Bertolt Brecht -től idézet  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png lepke  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  A sors  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Facebookon kaptam  Szép estét  Éretlen vers  Akarat  Minden harmadik... 
Bejegyzés Címkék
szín egyszerűen, napfelkelte tündöklő, szivárvány csodájára, gyógyító hatásukra, színterápia gyökereit, ókori Egyiptom, elveszett Atlantisz, embereket természetes, vörös maga, élet színe, piros segít, hétköznapi élet, vörös színt, sárga között, vöröshöz hasonlóan, életerővel hozzuk, pohár narancslével, narancssárga ételek, számunkra hasznos, méregtelenítő folyamatokra, narancssárga kezelés, továbblépéshez szükséges, fehér után, színhez kell, logikus oldallal, sárga ételek, sárga szín, szellemi koncentrációt, gondolatmenet szabad, legmagasabb szintű, tapasztalatok rendszerezése, városok zaja, természetben minden, munkában vagy, családdal eltöltött, színspektrum közepén, zöld energia, érzelmileg elveszíti, világegyetem tartogat, tenger színe, felhőtlen égre, gyakran elcsitítja, tenger végtelenségét, spektrum első, vörös ingerel, éjszakai égbolt, élet mélyebb, indigó kitisztítja, legjobb számunkra, pszichikus lehetőséget, indigó látomásai, indigó segít, földi világból, intuíció fontosabb, ibolyában jutnak, áldozatvállalás színe, művészi kiteljesedésnek, felsőbbrendűség színe, magasabb rendű, alacsonyabb rendű, művész által, ibolyán meditálunk, színen való, kapcsolatot szellemi, helyes életút, világ zajától, türkiz fontos, amerikai őslakosok, emberi testtel, tenger színei, zöld harmóniáját, türkiz mind, lelki békénket, kommunikációs csatornákat, hallgatóságunk között, türkiz segíthet, ibolya keverékéből, vörös határozottságát, ibolya szellemiségét, átmenet színe, változást jelképezi, továbbhaladás érdekében, bíborvörös szín, fuksziát otthonunkban, legjobbra fordul, hóvirág fehér, eljövendő tavasz, sötét téli, fehér színre, spektrum összes, gyógyítók fehér, fehér szín, fehér ellentéteként, fekete szónak, termékeny föld, holdfogyatkozás termékeny, vele együtt, jin-jang jelkép, negatív mellett, ezüst színben, szürke szinte, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.